A+ R A-

Львівська збірна повернулася з Чемпіонату України 2014

sPrGkgLVlYg

Минув XXI чемпіонат України з армспорту серед дорослих. Вже традиційно, змагання проходили в місті Харкові з 12 по 14 березня 2014 року.

Через складну ситуацію в країні, чемпіонат зібрав невелику кількість - всього 155 учасників. Ще до початку змагань був оголошений регламент, якого організатори чітко дотримувались. Завдяки цьому, спортсмени знали о котрій годині розпочинається боротьба в їхніх категоріях та могли прийти вчасно. Зважування теж проходило без особливих затримок. Єдиним недоліком організації можна назвати низьку кваліфікованість більшості суддів. Сподіваємося, до наступного року організатори серйозніше попрацюють над покращенням суддівства. Хоча на змаганнях і були відсутні деякі фаворити, проте більшість відомих спортсменів прибули на чемпіонат. В більшості категорій глядачі мали змогу спостерігати за цікавими, захоплюючими поєдинками. Було декілька нових чемпіонів, проте все ж таки більшість фаворитів зайняли очікувані найвищі сходинки в своїх категоріях.

Львівський армспорт продовжує набирати обертів і дивувати новими досягненнями. Нагадаємо, що минулого року львівські юнаки вперше зайняли третє загальнокомандне місце на чемпіонаті України, а також з’явилася перша у Львові чемпіонка світу. Цьогоріч одинадцятеро львів’ян гідно репрезентували нашу область і внесли нову сторінку в історію львівського армспорту – вперше за останні 14 років зайняли призове третє місце на чемпіонаті України серед дорослих! Друге місце посіла команда Полтавської області, а перше – Харківської.

Львів’яни завоювали 2 золотих та 5 срібних медалей.

Варто відзначити особливий успіх новоспеченого чемпіона України в категорії 65 кг Миколи Бурка. Завоювавши срібло на лівій та потрапивши з поразкою у фінал на правій руці, Микола зміг двічі перемогти майстра спорту України Голованова Віталія та піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу. Вітаємо Миколу з таким великим досягненням!

Ще одне золото в скарбничку Львівської області додав Ігор Іваницький в категоріїї 60 кг на правій руці, який вже водинадцяте став чемпіоном України!

Трішки менше пощастило двом представницям жіночої половини – неодноразовим чемпіонкам України в категорії 50 кг Анні Гранатовій та Лесі Гринчишин. Цього року вони обмежилися срібними медалями. Леся посіла друге місце на правій руці. Натомість Анні трішки не вистачило, аби здобути перемогу на лівій, - потрапивши у фінал без поразок, вона програла першу фінальну сутичку по технічним моментам (фолах), а після цього їй не пощастило у суперфіналі, де вона отримала поразку.

Один з найдосвідченіших львівських спортсменів, багаторазовий чемпіон України Роман Рудницький завоював два срібла в категорії 80 кг, поступившись на лівій непереможному Олегу Жоху, а на праву Олегу Лапшину.

Достойно представили львівську збірну в категорії 65 кг Василь Павлюк та Віктор Кравець. В категоріїї 70 кг високі п’яте місце на лівій та четверте на правій руці посів Роман Лісний. Однієї сходинки до п’єдесталу в категоріїї 75 кг не вистачило Наумцю Володимиру, який став 4-м на праву. Гідну конкуренцію учасникам категорії 90 кг склали Едуард Сердюк та Андрій Дмитрів.

Ось так завершився XXI чемпіонат України з армспорту. П’ятеро львів’ян отримали місця у збірній України. Чемпіонат Європи цього року відбудеться в місті Баку (Азербайджан) і участь у ньому потребує значних фінансових затрат. Сподіваємося, наші спортсмени отримають фінансову підтримку, аби мати змогу гідно репрезентувати Україну на чемпіонаті Європи 18-24 травня 2014 року.

Результати змагань: docЧУ__дорослі_2014.doc593.5 KB

CHnzoEujNwM