A+ R A-

4 бронзи львів'ян на Чемпіонаті Світу в Литві

NukLE2K9N0M.jpg

З 14 по 21 вересня литовська столиця прийняла в себе учасників XXXVI чемпіонату світу з армрестлінгу. До Вільнюса з’їхалися більше тисячі топових спортсменів із 46 країн світу. Тринадцятеро львів’ян цього року потрапили до складу збірної України, четверо з яких здобули 4 бронзові медалі. Тепер детальніше про кожен з днів чемпіонату.

          Після прибуття та реєстрації команд, 15 та 16 вересня були проведені суддівський семінар, континентальні та світовий конгреси, на яких було розглянуто чимало важливих питань, які хвилюють світ армрестлінгу. Було зазначено, що цього року судити поєдинки всіх чотирьох днів чемпіонату будуть лише висококваліфіковані рефері рангу «senior» та «masters». Крім, того, виступаючи перед представниками конгресів, президент всесвітньої асоціації армспорту Ассен Хаджитодоров заявив, що за минулий рік було зроблено два величезних кроки на шляху до олімпійського комітету: перше – це повноцінне членство в антидопінговому комітеті (WADA) і друге – збір і подача всіх необхідних документів для членства в організації «Sport Accord» , офіційне членство в якій, за словами Ассена – справа часу. Найприємнішою новиною стало те, що у випадку виконання федерацією вимог WADA та «Sport Accord», є велика імовірність того, що армрестлінг увійде в список Світових ігор 2017 року в Польщі. На світовому конгресі був анонсований новий антидопінговий кодекс, який вступить в силу з 1 січня 2015 року, згідно з яким дискваліфікація через допінг буде тривати чотири роки замість двох. А місцем проведення наступного чемпіонату світу за результатами голосування була названа Малайзія.

          17 вересня, після офіційного відкриття чемпіонату, що відзначилось танцювальними номерами з національними литовськими мотивами, розпочалися поєдинки на ліву руку серед юнаків, юніорів та ветеранів. А наступного дня, спортсмени боролися на праву руку. В результаті українські юнаки та юніори посіли 3 командне місце, поступившись Росії та Грузії, а дівчата друге командне місце після Росії. Троє львівських юніорів (група до 21 року) завоювали бронзові медалі на праву руку: Катерина Шерешкова в категорії до 70 кг, Олексій Яцик (75 кг) та Олександр Ільницький (90 кг). В наймолодшій віковій групі (юнаки до 18 років), гарно відборолися, хоч і не посіли призових місць, представники львівської області Богдан Ренчка та Олег Батіг, а серез юніорів Андрій Стасьо, Руслан Бідзіля, Маркіян Пилипів та Віталій Гайдучок. А єдиним представником ветеранів вперше був відомий львівський спортсмен Едуард Сердюк.

          19-20 вересня розпочалося найцікавіше, те, на що з нетерпінням чекали всі шанувальники армспорту – боротьба серед дорослих. Це було захоплююче видовище з величезним накалом пристрастей та незрівнянних емоцій. В ці два дні ми мали можливість спостерігати за боротьбою справжніх зірок світового армспорту. Приємно відзначити, що жіночий армспорт розвивається величезними темпами. Деякі категорії по кількості учасниць вже перевищують чоловічі, а конкуренція в кожній категорії настільки сильна, що напруга під час боротьби аж зашкалювала. Кожен жіночий фінал був таким видовищним, що неможливо було відірватися!

          Збірну України серед дорослих репрезентували троє львів’ян. Роман Рудницький, посівши третє місце в категорії до 80 кг, здобув першу в своїй кар’єрі, довгоочікувану і заслужену медаль міжнародного зразка! Серед жінок запеклу боротьбу показала Анна Гранатова, а серед чоловіків дуже вдало виступив Микола Бурко, який посів достойне четверте місце в категорії до 65 кг.

          Перше загальнокомандне місце посіла Росія, друге – Україна, третє – Казахстан.

          Наостанок, хотілося би від імені спортсменів, що взяли участь у чемпіонаті світу, подякувати всім організаторам, завдяки яким відбувся цей чемпіонат! Але не обійшлося без курйозів,- деякі призери залишилися без медалей.

          Загалом, спортсмени отримали величезний заряд позитивних емоцій від чемпіонату світу, від побаченого та відчутого за столом. Тож бажаємо їм добре відпочити, відновитися і з новими силами розпочати підготовку до майбутніх змагань. До зустрічі у новому сезоні!

NukLE2K9N0M.jpg