A+ R A-

ARMagedon: у Львові провели змагання з армрестлінгу

Боротьба на руках. «Об’єднання «Самопоміч» спільно з ЛОО ВГО «Українською федерацією армспорту» провели турнір з армрестлінгу. Змагалися на руку не лише професійні спортсмени – набиралися досвіду новачки та аматори.  

Армреслінг – найбільш демократичний і «мирний» вид єдиноборств. В Україні він стрімко розвивається, адже на відміну від інших видів спорту, людина будь-якого віку може отримати шанс на перемогу. Основне – бути сильним, спритним і витривалим.

«Ми проводимо багато змагань, десь до десяти змагань на рік різного рівня: і міжнародні, і всеукраїнські. Наша федерація стрімко розвивається. Ми маємо багато чемпіонів, серед яких і чемпіони світу, майстрів спорту міжнародного класу, чемпіонів України, призерів світу і Європи», – розповів Назар Іваницький, представник Львівського обласного осередку ГО «Українська федерація армспорту».

Близько сорока учасників зібрались на турнірі з армреслінгу, аби визначити найдужчого спортсмена. Спочатку розминка, а далі – в бій. Усіх учасників розділили на п’ять вагових категорій. Змагались як спортсмени, які не один день в професійному спорті, так і новачки та аматори. Вже після першого туру з’явилися потенційні переможці.

Серед молодих і амбітних спортсменів є і пан Володимир. Чоловік запевняє, що є ветераном радянського спорту, а на турнір до Львова приїхав аж з Хмельниччини: «Я собі думав, що будуть такі, як я, у віці. А дивлюсь, що тут лише молодь. Але куди вже діватись?»

Суддював поєдинки багаторазовий чемпіон України з армреслінгу, срібний призер чемпіонату світу і Європи: «В нас, я б сказав, дуже травматичний вид спорту. Тому завжди потрібно підходити відповідально до тренувань. Насамперед, потрібно, щоб був кваліфікований тренер, який все правильно розкаже, покаже. І перед кожною боротьбою за столом потрібно дуже гарно розминатись», – наголосив Ігор Іваницький, майстер спорту міжнародного класу.

 arm.png