A+ R A-

Львів'яни вибороли третє командне місце на Чемпіонаті України з армспорту

a68c6e1b-9dd0-44f9-b2a3-1e5c5b93aaa6.jpg

ХХІІІ чемпіонат України з армрестлінгу традиційно відбувся у Харкові. З 19 по 21 березня 2016 року найкращі армрестлери України боролись за першість у своїх вагових категоріях. Цього року команда Львова була представлена одинадцятьма спортсменами у таких категоріях: 60 та 65 кг жінки, 60 кг, 65 кг, 75 кг, 80 кг, 85 кг і 90 кг чоловіки.

Перший день змагань на ліву руку приніс хороші результати для збірної львів'ян. Виступаючи вперше на чемпіонаті України, Рудик Орися показала гідну боротьбу й посіла 4-те місце.
Незважаючи на складну категорію, свій характер показав Руслан Бідзіля, здолавши заслуженого майстра спорту Дмитра Безкоровайного, вийшов у фінал. Останній посів 3-тє місце. Запеклу боротьбу глядачі спостерігали у фіналі, де Руслан зібрався з силами та зміг вибороти одну перемогу у Баландіна Олександра. Проте, поступився йому у суперфіналі.
Категорію 65 кг представляли Микола Бурко та Віктор Кравець. Дві перемоги виборов Віктор у нелегкій боротьбі та посів 7-ме місце. Доволі легко поборовши суперників у попередніх поєдинках, Микола вийшов у фінал без поразки. Достойним суперником виявився Матяш Денис, який зміг нав'язати свою боротьбу, але не зміг реалізуати перевагу та завоював срібло.
Багато іменитих спортсменів у категорії 75 кг не поступилися призовими місцями, але львівські спортсмени склали гідну конкуренцію. Яцик Олексій показав технічну та силову підготовку і виборов 6-те місце. Бронзову медаль для львівської команди здобув Гавронський Михайло, поступившись за вихід у фінал Рябцеву Роману. Жигілій В'ячеслав - 1-ше місце.
Одним з найдосвідченіших спортсменів у категорії 80 кг був представник Львова Рудницький Роман. Хороша фізична підготовка дозволила Роману без особливих зусиль потрапити у фінал без поразки та посісти найвищу сходинку п'ядесталу. Жигілій Владислав посів 2-ге місце, Черняк Олександр отримав бронзу.
Пилипів Маркі'ян гідно боровся у категорії 85 кг, однак не зміг потрапити у призову трийку та в результаті посів 7-ме місце. Беззаперечним лідером категорії був Олег Жох.
Однією з найсклідніших категорій цього року була категорія 90 кг. Львів'яни Сердюк Едуард (7-ме місце) та Плахта Юрій склали хорошу конкуренцію для спорсменів цієї вагової категорії. Призову трійку замкнули: Євген Прудник - золото, Петро Маргаринт - срібло та Едуард Матяш - бронза.
Наступного дня відбувалась боротьба на праву руку. Львів'яни показали наступні результати.
Категорію жінок на праву руку представляли Рудик Орися (60 кг) та Шерешкова Катерина (65 кг). У своїх категоріях дівчата посіли 4-те місце. Представник категорії 60 кг, Руслан Бідзіля на праву руку не зміг вибороти призові місця у суперників,
та зайняв 5-те місце.
Категорія 65 кг особливо потішила львівських спортсменів, адже два представника з команди потрапили у фінал. Як і на ліву руку, Бурко Микола показав свою першість у цій категорії та здобув ще одну золоту медаль. Срібло здобув Кравець Віктор, залишивши досить сильних конкурентів позаду. Вітаємо Віктора з першою перемогою на чемпіонаті України.
Гавронський Михайло (категорія 75 кг) не залишив шансів суперникам, та приніс команді Львова ще одну перемогу, поборовши у фіналі МСМК Романа Рябцева. Бронзу у цій категорії отримав Тригуб Борис.
Нажаль, підсумки боротьби у категорії 80 кг не були такими втішними як на ліву руку. У нелегкій боротьбі Роман Рудницький не зміг потрапити в призову трійку та посів 10-те місце.
Повторивши свій результат на ліву руку, Пилипів Маркіян у нелегкій категорії 85 кг опинився на 7-му. Трійку призерів у цій категорії очолив Лук'янчук Іван, срібло виборов Чернявський Руслан, а Окара Ігор виборов 3-тє місце.
У ваговій категорії 90 кг відбулась рокіровка перших двох призових місць. Петро Маргарінт виявився сильнішим на праву та виборов золото у Євгена Прудника. П'ятірку кращих спортсменів цієї категорії закрив львів'янин Сердюк Едуард.
Загалом усі армспортсмени команди Львова змогли представити нашу область належним чином. Незважаючи на невеликий склад команди (11 люд.), технічно сильних суперників та подекуди розбіжності із суддями команда Львівської області виборола 7 медалей та посіла третє загальнокомандне місце. Поступившись лише харків'янам та полтавчанам.
Хороший результат нашої збірної дає змогу львівським призерам взяти участь в чемпіонаті Європи, що відбудеться 22-28 травня в Румунії(м. Бухарест) та в чемпіонаті світу, що пройде в Болгарії 1-8 жовтня.

Результати змагань: UkraineNationalsSenior2016.pdf

Відео зі змагань 

nhEgefdN660.jpg

3p3zpQcIlik_1.jpg

fxyj-AH0pOE.jpg

mwroXZTncLM.jpg

lCKz2z8CKt4.jpg

hxTVO89eiZg.jpg