A+ R A-

Підсумки Lviv Open Cup 2017

IMG_4438.jpg

Львівська Федерація Армспорту давно зарекомендувала себе однією з кращих в плані організації комерційних турнірів в Україні і з кожним роком продовжує підвищувати рівень своїх турнірів. В цьому році у них знову все вийшло. Турнір проходив практично в самому центрі Львова, завдяки грамотній організації він був зручний як для спортсменів, які брали участь, так і для глядачів. Варто відзначити, що організаторам вдалося надати солідний по мірках українського армрестлінгу призовий фонд. Турнір могли подивитися всі охочі завдяки онлайн-трансляції. Фінали в усіх категоріях на обидві руки і боротьба в абсолютній ваговій категорії транслювалася на національному спортивному каналі - XSPORT, і супроводжувалася коментарями.
Рівень спортсменів у кожній ваговій категорії був дуже високий, і боротьба за призові місця розгорілася дуже серйозна.
У категорії до 63 кг виступало 8 спортсменів. Головним фаворитом категорії був ЗМС з Харкова, легенда Українського армспорту - Дмитро Безкоровайний. У підсумку Дмитро став першим на ліву руку, але на праву руку взяти золото йому не вдалося. Дмитро двічі програв Олександру Рассохіну. Варто відзначити і молоде покоління, третім на праву руку став Назар Саввелюк, який виступає серед юніорів до 18 років.
Категорія 70 кг була однією з найчисленніших за складом, але це не вплинуло на якість категорії. В ній боролися чемпіони України з категорій до 65 і до 70 кг. Фаворитом ми вважали МСМК зі Львова Миколу Бурка. На ліву руку Микола вийшов у фінал без поразок, однак не зумів утримати лідерство і забрати золото. У фіналі він двічі програв Денису Матяшу з Полтавської області, який зовсім недавно став призером чемпіонату Європи серед юніорів. На праву руку ситуація для Миколи була протилежною, у відбіркових поєдинках він програв, але зумів вийти у фінал, де двічі без зусиль здолав Дениса Бичка з Житомирської області. В цілому ця категорія запам'яталася красивою боротьбою і дуже високою конкуренцією.
Основним фаворитом категорії 78 кг на обидві руки був Михайло Гавронський, тріумфатор торішнього турніру, тоді він виграв свою категорію і абсолютку на праву руку. Цього разу, Михайло також розправився з усіма суперниками і став чемпіоном. Але варто відзначити юніора з Тернопільської обласної державної адміністрації Юрія Селецького, який зміг поборотися з Михайлом і був дуже близько до перемоги. Цього разу Михайло не став заявлятися в абсолютну категорію.
У категорії 86 кг виступали кілька діючих чемпіонів України, і категорія була найчисленніша. Серед всіх помітно виділявся своєю силою спортсмен з Києва Сергій Паньковець, який і став чемпіоном на обидві руки. Друге місце на ліву руку посів Роман Рудницький зі Львова, а на праву руку Віталій Гайдучок, також представник Львівського армрестлінгу.
95 кг можна назвати самою конкурентною категорією з усіх на турнірі. Якщо поглянути на склад, то дуже складно виділити одного фаворита. Кожен поєдинок категорії був захоплюючим і непередбачуваним. Але в ході боротьби стало помітно, що фаворит є - це Ігор Пасєка. Ігор показав чудову форму, змітаючи одного за іншим своїх суперників. У підсумку так ніхто і не зумів що-небудь протиставити його силі, і Ігор став чемпіонам на обидві руки.
У категорії +95 кг, прийняли участь найсильніші рукоборці світу, такі як Андрій Пушкар, Олег Жох, а також після довгої відсутності ми побачили у ділі Олексія Семеренка. Олег Жох приїхав на цей турнір тільки для боротьби з супер тяжами, і навіть не брав участі в своїй ваговій, хоча на вагах в одязі показав до 80 кг. Олег без зусиль виграв в Олексія Семеренка та зміг дати гідний бій Андрію Пушкарю. Призова трійка на ліву руку - Пушкар, Жох, Семеренко. На праву руку Андрій з легкістю розправився з усіма, поки що боротися з ним в Україні не може ніхто. Другим на праву став Семеренко, а третім Дмитро Іонов з Києва, діючий чемпіон України.
В абсолютній ваговій категорії на праву руку сюрпризів практично не було, хоча заявлені були найсильніші спортсмени категорій. Боротьба була щільною, але кажучи прямо - спортсмени боролися за 2 і 3 місця, так як фаворит був явний. У підсумку головний трофей забрав Андрій Пушкар, на другому місці - Олексій Семеренко, і на третьому - Ігор Пасєка.
Турнір приніс хорошу боротьбу, довгоочікувані зустрічі і залишив дуже приємні враження. Бажаємо організаторам турніру, братам Назару та Ігору Іваницьким, їхньому батькові президенту ГО "Львівська Обласна Федерація Армспорту" Богдану Іваницькому - не зупинятися на досягнутому і продовжувати розвивати наш вид спорту на високому рівні!

Результати змагань

Переможці вагової категорії 95+ кг на ліву руку: Олексій Семеренко, Андрій Пушкар, Олег Жох

IMG_4469.jpg

Абсолютний чемпіон Lviv Open Cup - Андрій Пушкар

IMG_4446.jpg

Фінальні поєдинки